Date geospațiale realizate în cadrul tezei de doctorat Cercetări privind caracterizarea și cartarea stațiunilor și a vegetației forestiere prin mijloace moderne. Motivația și descriere modului în care au fost realizate aceste date se găsește la download/harta-unitati-relief-romania. Pentru a înțelege clasificarea codificată în fișierul de atribute (.dbf) vă recomandăm să descărcați fișierul MS Excel legendă: (dupa Posea Gr. si Badea L - 1984*).
Fișierul KML care permite acest lucru poate fi descărcat de aici.DownloadHărțile georeferențiate pot fi descărcate individual în format GeoTiff (arhivate .zip) sau ECW. Am considerat utilă includerea unor filtre care să permită identificarea rapidă a trapezelor din zona de interes. Practic, utilizatorii pot folosi o hartă interactivă a României pentru a selecta zona de interes cu ajutorul mouse-ului (drag-and-release daca se folosește instrumentul de selectare de tip dreptunghi, sau click-stînga, dacă se folosește instrumentul de selectare punctual). Pentru a face selecții multiple se ține apăsată tasta Shift în timp ce se acționează mouse-ul. Identic, pentru a comuta starea uneia sau a mai multor foi de hartă, se ține apăsată tasta Alt. Selecția curentă poate fi ștearsă folosind butonul "Ștergere Selecție". Cu ajutorului icon-ului "+" din partea din dreapta-sus a hărții se poate schimba harta din fundal (utilizatorul poate alege între Google Satellite, Google Physical sau OpenStreetMap) și se poate ascunde/afișa caroiajul cu extinderea hărților austriece. Navigarea în hartă (zoom și pan) se face cu ajutorul controlului din partea dreapa-sus a hărții. Confirmarea operațiunii de filtrare se face prin apăsarea butonului Aplicare filtru. Rezultatul: afișarea în tabel doar a foilor de hartă cuprinse de selecția interactivă. Cu o funcționalitate similară vin filtrele județ (permite afișarea trapezelor din județele selectate), indicativ 100k (permite selectarea trapezelor care se suprapun peste foile de hartă topografice scara 1: 100 000), indicativ (permite afișarea trapezelor selectate). În caseta de download, care apare în urma selectării unei foi de hartă, se poate opta pentru descărcarea hărții georeferențiate în forma originală sau se poate descărca varianta umbrită cu datele SRTM. Pe lîngă opțiunile de descărcare amintite, utilizatorul are posibilitatea de a vizualiza hărțile online, într-o aplicație cartografică interactivă.
Harti Topografice Romania Download
Download: https://bytlly.com/2vJpLY
climatice, harti topografice i harti pedologice. Rezultatele cercetarii releva potentialul ecologic limitat al arealului viticol, specializat, m mod traditional, m producerea vinurilor albe de masa, vinurilor spumante, vinurilor aromate i vinurilor albe de calitate. Din analiza datelor rezulta ca 30% din suprafata analizata (281 ha din 928 ha) este improprie, din punct de vedere climatic, pentru cultura soiurilor vinifera; 34% din suprafata (316 ha) are potential ecologic limitat, suficient doar pentru producerea vinurilor albe de masa i vinurilor spumante; 36% din suprafata (331 ha) are potential pentru producerea vinurilor albe de calitate. În arealul viticol nu se înregistreaza conditii favorabile obtinerii vinurilor roii de calitate. Valorile indicelui heliotermic Huglin, a carui distributie spatiala este prezentata în lucrare alaturi de amplasarea zonelor afectate de îngheturi i brume, releva faptul ca, în areal, exista conditii favorabile pentru cultura soiurilor cu maturare timpurie i mijlocie. Din punct de vedere al favorabilitatii ecologice pentru cultura soiurilor de vin, rezulta ca cele mai valoroase microareale sunt: plaiul Cetatuia, versantul estic al dealului Doi Peri, versantul estic al dealului Viçani, versantul 2ff7e9595c
Comments